09.2024

Jesienna wycieczka uczestników WTZ na farmę

Jesienna wycieczka na farmę w amerykańskim stylu w samym sercu Podkarpacia ? czemu nie ? To wyjątkowa okazja, by odkryć tajemnice natury, poznać życie na wsi i zanurzyć się w jesienne kolory i zapachy. W dniu 27 września 2024r. uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Rudniku nad Sanem z opiekunami pojechali autokarem na Farmę Rzeszowską.

Będąc tam mieliśmy okazję spędzić miło czas na świeżym powietrzu. Dużo frajdy przyniosła nam wędrówka po kukurydzianym labiryncie, była to nie tylko świetna zabawa, ale także okazja do nauki – doskonalenia orientacji w terenie, rozwijana zdolności logicznego myślenia oraz rozwijania umiejętności współpracy. Poznaliśmy też różne rodzaje dyń i z wielkim zainteresowaniem obserwowaliśmy mieszkające tam zwierzęta.

To była wyjątkowa kompozycja atrakcji i edukacji podana w przyjaznej formie, połączona z zabawą i wypoczynkiem na świeżym powietrzu. Pełni wrażeń, cali i zdrowi wróciliśmy do Centrum Caritas w Rudniku nad Sanem.