12.2022

Kiermasz WTZ podczas Parady Motocyklowej „Motomikołaje” 2022

?Centrum Caritas w tym roku również włączyło się do akcji organizowanej przez motocyklistów z Rudnika nad Sanem. Spotkanie ze zmotoryzowanymi Mikołajami odbyło się 4 grudnia na rynku. Działaniem towarzyszącym spotkaniom z Mikołajami był kiermasz świąteczny z udziałem lokalnych rękodzielników z ich wspaniałymi wyrobami podczas którego można było nabyć nasze prace wykonane w ramach zajęć na Warsztacie Terapii Zajęciowej. Motomikołaje przejechali ulicami miasta do Domu Dziecka i Placówki Caritas by wręczyć dzieciom mikołajkowe prezenty. Około godz. 12.00 na rudnickim rynku odbyło się spotkanie z dziećmi.

? Działaniem towarzyszącym był punkt Fundacji DKMS w którym można było zarejestrować się w bazie dawców komórek macierzystych pomagając przy tym Eli – mieszkance Wólki Bielińskiej. Ponadto impreza dedykowana była pomocy 23 letniej rudniczance walczącej z chorobą nowotworową – Angelice Kręt.

Gratulujemy Motomikołajom wspaniałego przedsięwzięcia i cieszymy się, że staliśmy się również częścią tej imprezy. Do zobaczenia za rok ?