08.2021

Warsztaty ogrodnicze III

Smutek i żal towarzyszył uczestnikom projektu „Praca – Motywacja – Aktywizacja”, którzy w ubiegłą sobotę opuszczali Szkółkę Roślin Ozdobnych w Giedlarowej, były to bowiem ostatnie zajęcia. Warsztaty ogrodnicze dobiegły końca, plan w tym zakresie został zrealizowany a grupa wykonała o wiele więcej niż wcześniej zakładaliśmy. Dopisało wszystko, od czego mogło zależeć zrealizowanie tego zadania: frekwencja, pogoda, chęć i motywacja do pracy, sympatyczni właściciele i pracownicy szkółki, kompetentny instruktor, wspomagający opiekunowie, punktualny i uśmiechnięty kierowca busa, który zawsze pierwszy zaczynał i ostatni kończył swoją pracę.

Bardzo dziękujemy właścicielom i wszystkim pracownikom Szkółki Roślin Ozdobnych w Giedlarowej, szczególnie Pani Magdalenie – instruktorce naszych zajęć za opiekę, cierpliwość, serce, wsparcie, uśmiech i życzliwość okazaną wszystkim osobom z niepełnosprawnościami, które brały udział w naszych warsztatach. Zapewniamy, że te pozytywne emocje zostaną z nimi na bardzo długo i mile będą wspominać czas, który za zgodą Państwa mogli spędzić wśród tysięcy roślin, ucząc się je pielęgnować i pobudzać do wzrostu aby upiększały naszą codzienność i przynosiły radość.