05.2014

Wycieczka do Warszawy

W dniach 27.05 – 30.05.2014r. odbyła się długo wyczekiwana przez naszych podopiecznych wycieczka do Warszawy. Podróż minęła nam bardzo szybko. W dzień przyjazdu zwiedziliśmy Stare Miasto, Zamek Królewski oraz Katedrę św. Jana Chrzciciela. Na koniec dnia podziwialiśmy piękne widoki panoramy Warszawy z Pałacu Kultury i Nauki. Drugiego dnia wycieczki po wspólnym śniadaniu udaliśmy się do bardzo ciekawego miejsca, jakim jest Centrum Nauki ,,Kopernik”. Ostatnim celem dnia było zwiedzanie Stadionu Narodowego w punkcie widokowym. Następnie cała wycieczka po zakwaterowaniu udała się na obiadokolację i odpoczynek. Kolejnego dnia w czwartek odbyła się Msza Św., po której nasi podopieczni wraz ze swoimi opiekunami mogli zwiedzić Łazienki Królewskie oraz Muzeum Wojska Polskiego. Po powrocie i wspólnym posiłku nastąpił czas wolny. Ostatniego dnia po śniadaniu oraz spakowaniu swoich rzeczy udaliśmy się na Lotnisko Chopina w Warszawie, gdzie została nam przedstawiona struktura oraz praca lotniska. Po czterech dniach spędzonych w stolicy nastąpił czas wyjazdu, zadowoleni przyjechaliśmy do swoich domów.